Minä ja kissat

Olen aina ollut eläinrakas, mutta lapsuudessa en voinut muidenperheenjäsenten allergioiden takia saada omaa lemmikkiä. Niinpäheti omaan asuntoon muutettuani sinne muutti myös Väinö-kissamiltei saman tien. Väinö oli vanha kastraattikolli, jonkataustoista ei ollut juuuri muuta tietoa kuin se, että se olijoutunut vaihtamaan kotia usein. Väinö sai elellä herroiksimuutaman kuukauden, mutta sai seurakseen kesällä 2000 pienenvalkoisen kissakaverin nimeltään Sibelius. Sibbe oli huostaanotettuja muutti meille Hämeenlinnan Kissakoti Kattilasta. Sibbe oli pienija suloinen kehruukone, täysin valkoinen kissa. Väristään huolimatta Sibbe kuulee hyvin.

 Väinö eli keskuudessamme kesään 2005 saakka. Perhe kasvoi ja kävimme välillä asumassa Tampereella ja Espoossa. Espoossa asuessamme päätimme, että perheeseen voi muuttaa uusi perheenjäse, kissa. Halusimme tällä kertaa rotukissa, sillä niiden taustat saa tietää helpommin kuin kotikissojen. En myöskään halunnut tukea pentutehtailua. Päädyimme pitkällisten etsintöjen jälkeen korat-rotuun. Lyhyt turkki, seurallinen luonne ja valtavan suuret ja kuniit silmät vetosivat. Konna (Dewdrop´s Chaiyo Si Fah) muutti meille keväällä 2009.

Halusimme itsellemme lemmikkikissan, en ollut edes ajatellut näyttelyitä. Yhdessä näyttelyssä oli Konnan kanssa käytävä jotta se saisi siitosluvan (silloin voimassa olleet säännöt). Koska tuomari piti kissasta kovasti, näyttelykärpänen puri minua ja rupesin käymään Konnan kanssa säännölliseti näyttelyissä. Konna pärjäsi niissä hyvin ja teki siinä ohessa uraa siitoskollina hyvällä menestyksellä. Konna sai reilut 20 jälkeläistä ja sai näyttelyissä ylimmän tittelin, SC, ennen kuin se leikattiin.


Sibbe oli tällä välin päässyt tulemaan vanhaksi, eikä siitä enää ollut Konnan leikkikaveriksi. Tämän kesällä 2011 perheeseemme muutti Aapo (Sai-min aap-daat sam-ret) jonka nimi vaihtui kotonamme hyvin pikaisesti Rontiksi. Nimi kuvaa luonnetta hyvin. Rontti ei pitänyt näyttelyissä käymisestä, joten se sai jäädä kotiin useimmiten. Rontilla on myös jälkeläisiä ja se odottelee yhä siitosuran jatkoa, jahka ehkäisykapselin vaikutus lakkaa.Perheemme oli tässä vaiheessa päässyt kasvamaan lopulliseen kokoonsa (meillä on viisi lasta), olin aloittanut uuden ammatin opiskelun ja päätin samalla, että halua ruveta kasvattamaan näitä upeita kissoja. Niinpä ennen Konnan leikkausta se astui Lotan (Hovikissan lek sawat) ja näin minulle syntyi ensimmäinen siitosnaaraani, Hovikissan Q-T. Quu muutti meille keväällä 2014 ja olemme odotelleet yhdessä, milloin Rontin kapselin vaikutus lakkaa ja saamme astutettua Quun. Quu on käynyt myös näyttelyissä ja pärjännyt vaihtelevasti.